Oppstart – tegninger – lån – m.m.

Har tenkt å bygge hus hvor vi selv har tenkt å bo når barna er ferdig med skolen.  I mellomtiden har vi tenkt å leie ut boligen. Har kjøpt tomt i Åros som har sol til solen går ned.  Tegningene begynner å bli ferdige og holder på å hente inn priser fra håndverkere får å få satt opp et budsjett og finne ut hvilke håndverkere som skal brukes.

Når vi skal sende inn byggesøknad kan vi først få en rammetillatelse, hvor vi finner håndverkerne etterpå, men jeg skal ha på plass håndverkere før jeg begynner.  Dette er også noe rimeligere i  forbindelse med søke prosessen.

Lån er ikke på plass, for å få dette må vi ha et budsjett, en for håndstakst, tilstrekkelig egenkapital og sikkerhet.  Egenkapital kan også være egeninnsats på boligen.

Mye kan gjøres selv, blant annet å rydde tomten.  Her var jeg i gang med å kutte ned trær og busker på tomten i november, men et uhell utsatte dette arbeidet.  Det regnet og jeg skled, slik at jeg brakk benet.   Jeg håper imidlertid å komme i gang igjen denne uken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *